Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az adjukossze.hu célja

Az adjukossze.hu azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezetek kezdeményezéseihez a hagyományos pályázatoknál gyorsabb, egyszerűbb, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson, növelje a civil szervezetek adománygyűjtési képességét. A forrásszerzés mellett az oldal célja a civil szervezetek és ügyek népszerűsítése, mivel jól áttekinthető, látványos és a közösségi médiában könnyen megosztható felületet biztosít számukra. A támogatók a kezdeményezések oldalán nyomon tudják követni az összegyűlt adományok összegét és itt értesülhetnek annak megvalósulásáról, ezzel erősítve a támogatói szándékot, növelve a szektor, a szervezetek, illetve a kezdeményezések iránti bizalmat.

Magyarországon ez a NIOK Alapítvány által létrehozott és üzemeltetett első olyan eszköz, amely civil szervezetek, közösségi kezdeményezések számára nyújt online adománygyűjtő felületet alkalmazkodva azok igényeihez, lehetőségeihez, szakmailag támogatva gyűjtésüket, kommunikációjukat. A civil szervezetek 30 vagy 90 napos kampány keretében gyűjthetnek adományokat az adjukossze.hu oldalon a választott kezdeményezésük megvalósításához, amelynek során az ő feladatuk elérni a meglévő, illetve a potenciális támogatóikat.

Az pályázat keretében biztosított szolgáltatás

A kampány előtt a szervezetek egy 10-12 fős, online kommunikációs képzésen vehetnek részt, ahol segítséget kapnak a kezdeményezés kiválasztásához és kialakításához (megfogalmazás, képek, üzenetek, videó). Ezt követően folyamatos egyeztetés mellett közösen kialakítjuk az indítandó kezdeményezést, amelynek kampánya alatt rendszeres beszámolók segítségével követjük majd a szervezet aktivitását, és személyre szabott mentorálást kap. A sikeresen gyűjtő kezdeményezések megvalósításáról beszámoló készül, amelyet a szervezet az adjukossze.hu felületre tölt fel.

A képzés a NIOK Alapítvány és a korábban gyűjtő szervezetek, illetve kommunikációs szakemberek tapasztalataira épül és várhatóan 2014. október közepén kerül rá sor, míg a kampányok indításának időpontja 2014. november közepe.

A pályázás feltételei

Az adjukossze.hu oldalon pénzadományt kizárólag csak civil szervezetek, azaz alapítványok, egyesületek és nonprofit gazdasági társaságok gyűjthetnek. A pályázatban biztosított lehetőség igénybevételére továbbá az a szervezet jogosult, amely megfelel az alábbi feltételeknek:

  • Kirekesztett vagy hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkozik.
  • 2014 során frissített adatlappal rendelkezik a NIOK Alapítvány által működtetett Adhat Adatbázisban: http://adhat.hu/adhat-adatlap-civil-szervezetek-profilja
  • Rendelkezik 2013-as pénzügyi beszámolóval, amelyet letétbe helyezett az OBH-nál, illetve feltöltött a szervezet honlapjára.

Pályázati anyag

  • Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (google adatlap):

https://docs.google.com/a/niok.hu/forms/d/1OhKphhaSvXq8VlL5A4dfleBXEuR9ZjATgx8ovkqXoMg/viewform

  • Sikeres pályázat esetén a szerződéskötéshez be kell majd küldeniük e-mailben:
  • 30 napnál nem régebbi bírósági kivonat szkennelve (pdf-formátumban)
  • Szervezetük logója 130x130 pixel méretben (jpg-formátumban)

A pályázatnál az eddigi egyéni adománygyűjtési tapasztalatokat és eredményeket, az adománygyűjtési terveket és az átláthatóságra való törekvést vizsgáljuk kiemelten. Előnyt élveznek azok a szervezetek, amelyek:

  • a lehető legszélesebb körben gyűjtenek adományokat,
  • reális és minél nagyobb területi lefedettségű kommunikációs tervvel rendelkeznek,
  • jelezték az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexéhez való csatlakozási szándékukat, vagy már elfogadták azt. (Részletek: atlathatosag.eu)

A kitöltött pályázati adatlapot google dokumentumban kérjük beküldeni a fenti linken.

Határidő: 2014. szeptember 28. 24:00 óra. Hiánypótlásra a határidő lejárta után nincs mód.

A beérkezett pályázatokból a NIOK Alapítvány választja ki azokat a szervezeteket, amelyek egy ingyenes mentorálással és képzéssel segített kezdeményezést indíthatnak 2014 novemberében az adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon.

További információk:

Email: adjukossze@niok.hu Tel.: +36-1-315-3151 Fax: +36-1-315-3366