November 30 - Giving Tuesday, az adományozás nemzetközi ünnepe!  - A NIOK Alapítvány a Hive Mind közösséggel* együttműködésben négyrészes beszélgetés-sorozatot indított, melynek legújabb részében a Giving Tuesdayt járjuk körbe.

Meghallgatom a Spotify-on!

Ha nincs Spotify-od, itt tudod meghallgatni.

Az Adjukössze.hu oldalon ebben az időszakban kiemelt figyelmet kapnak az adománygyűjtések kampány indítási díj kedvezménnyel és kommunikációs támogatással. 
Szervezetként: indíts közösségi kampányt november 15-25. között az Adjukösszén,

 

Miért jó ezen a napon adományozni, és le lehet-e tudni évi egy nappal a társadalmi felelősségvállalást? Milyen formái lehetnek a pénzadomány mellett a segítésnek, és ér jól érezni magunkat, miközben jót teszünk?

A jó ügyeket és az adományozást népszerűsítő kampányt ismert emberek is felkarolták idén, köztük Herczeg Szonja író, az NLC felelős szerkesztője és Hajós András dalszerző, műsorvezető is. Egyikőjüknek sem ez az első, másokat segítő szerepvállalása, sokszor állnak ki szívügyeik mellett, így örömmel meséltek korábbi önkéntes és adományozói tapasztalataikról is a NIOK Alapítvány munkatársainak, Sczígel Andreának és Bécser Verának,. 

A személyes történetekből megtudhatjuk, milyen konfliktusba áll bele Hajós András egy tipikusan magyar lakógyűlésen, és azt is, hogyan alakította Herczeg Szonja viszonyát a segítéshez egy venezuelai keresztény iskola. Szóba kerültek kőkemény realitások és az utópisztikusnak tűnő, de talán mégis elérhető világ, egy szociális bérlakás kifestése közbeni bénázások, és az is, hogy ki mit gondol, érdemes-e a tiniket önkéntességre buzdítani? Megannyi személyes történet, szakmai tapasztalatokkal fűszerezve a felelősségvállalásról, jótékonyságról - hallgass bele te is!

A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség angol nyelvű podcastjait meghallgathatod ezen a csatornán, és további linkeket találsz a leírásban.