A Hive Mind program keretében (mely programot itthon a NIOK Alapítvány koordinálja) 5 témában tudnak az érdeklődők saját tempóban végezhető online kurzusokat elvégezni, illetve ezen ténákban érdekes és hasznos cikkeket is találnak a program felületén.

Online kampány” - Ez a tanfolyam azoknak szól, akik mélyreható ismereteket szeretnének szerezni az online kampányok létrehozásával és futtatásával kapcsolatban. Lépésről lépésre végigvezet a saját úgynevezett "People-Powered Campaign" megtervezésének bonyolult folyamatán: ez egy olyan eszköz, amellyel tömeges közönséget mozgósíthatunk az aktivisták ügyeinek támogatására. Ez az átfogó tanfolyam 4 részből és egy összefoglaló kvízből áll, amelyet a Greenpeace és a MobLab Collective neves szakértői készítettek. Regisztrálj az egyes részekre az alábbiakban:

    Első rész - regisztrálj itt!

    Második rész  - regisztrálj itt!

    Harmadik rész  - regisztrálj itt!

    Negyedik rész  - regisztrálj itt!

A modulokat szakértők állították össze, és a köztük lévő kapcsolódási pontok segítenek a tanulóknak abban, hogy egy olyan látásmódot és összetett, teljes képet adó tudást kapjanak a Digitális Médiatudatosság területén, amely szükséges a tudatos, ellenálló online jelenléthez.