Mai világunk az információtechnológia fejlődése miatt már elképzelhetetlen a távmunkavégzés nélkül, amely kölcsönösen előnyöket hordoz a munkáltató és a munkavállaló számára, kiváló motivációs eszköz, növelheti a munkavégzés hatékonyságát és nem utolsó sorban idő- és anyagi megtakarítást is eredményezhet.

A távmunkavégzés sikeres alkalmazásához fontos tisztában lenni a távmunkavégzéssel összefüggő jogszabályi követelményekkel, és annak megfelelő belső szabályozást, vagy gyakorlatot kell kialakítani, valamint olyan távmunkavégzésre vonatkozó munkaszerződést kell kötni, amely a felek számára minden lényeges kérdésre vonatkozóan megállapodást tartalmaz.

PILnet Alapítvány és a Magyar Telekom munkajogászainak közreműködésével készült három részes sorozat segítséget és gyakorlati útmutatót kíván adni a jogi szabályozás megismeréséhez, a távmunka megállapodás és a belső szabályozás kidolgozásához.

Első rész: Hogyan változott eddig a szabályozás a járványügyi vészhelyzet miatt?

Második rész: Gyakorlati útmutató és minta a távmunka keretében történő foglalkoztatásra irányuló munkaszerződés megkötéséhez

Harmadik rész: Gyakorlati útmutató a szervezeti távmunka szabályozás készítéséhez

Forrás: pilnet.org