Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Önként vállalt feladatként fővárosi közösségi televízió létrehozását javasolja Tarlós István főpolgármester, és az előterjesztésről pénteken döntenek a Fővárosi Közgyűlésben - olvasható a Népszabadság keddi számában. A lap szerint a fővárosi költségvetés vitáján már elkülönítettek százmillió forintot az induló televízióra.

A feladatot a Fővárosi Tanács által 1989-ben létre hívott és most újjáélesztett Városi Televíziózással Budapest Fejlődéséért Alapítvány látná el. A megalapítást követően a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási szerződést kötne a közhasznú szervezetté alakított alapítvánnyal.

A Népszabadság közlése szerint az eredeti alapító közüzemi cégek - a Főgáz, a Főtáv, a BKV, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Vízművek és a többiek - hozzájárultak az alapító okirat módosításához. A Budapest TV új stábjáról és a tervezetett műsorokról a lap kérdésére a főváros egyelőre nem kívánt tájékoztatást adni.

Az új alapító okirat szerint a Főpolgármester Hivatal munkája mellett többek között Budapest építészeti és kulturális örökségének bemutatása, a gyermekek oktatásában és nevelésében való szerepvállalás és egy műsorújságként is funkcionáló hetilap kiadása lesz a tévé fő feladata.

forrás: origo.hu