Mindennapi működtetés
Mindennapi működtetés
Beköszönt a május


392...

Civil szervezeteknél kardinális kérdés a társasági adó bevallást helyettesítő nyilatkozat, a TAONY. Ha valaki bármely civil szervezet nevében ilyet ad be, akkor javaslom, nyilatkoztassa a vezetőt arról, hogy a civil szervezetnek nincs vállalkozási- és/vagy ingatlannal kapcsolatos tevékenysége. Felhívom a figyelmet, hogy ha van vállalkozási tevékenység és/vagy ingatlannal kapcsolatos tevékenység, akkor már adóalap levezetési kötelezettség is keletkezik, tehát mindenképpen kötelező a társasági adóbevallás benyújtása, nincs helye a TAONY-nak. Civileknél fontos szempont, hogy véleményem szerint – nyilván a kicsi szervezeteket kivéve – a közhasznúsági melléklet megfelelő adattartalommal való kitöltése csak a szervezettel együttműködve lehetséges.

Civilek esetében legyünk figyelemmel arra, hogy a régi rend szerint, de új nyomtatványon adjuk be a beszámolót, az erre szolgáló nyomtatványok 2018. év tekintetében: PK441, PK-441P, PK-442, PK-442P sorozat. Bár a civil szervezetek részére is kötelező a cégkapu regisztráció, fontos odafigyelni, hogy az ÁNYK-ban előállított beszámolót cégkapun jelenleg nem fogadja a rendszer, és a probléma abban áll, hogy ilyen esetekben értesítést sem küld! Egyelőre a tavalyi „becsomagolom és egyszerűen beküldöm” rendszer van érvényben.

Mindenkinek zökkenőmentes beszámolási napokat, haladást, működő ügyfélkaput kívánok!

Suller Kriszta

forrás: 5percado.hu
Hír
Az eddigi ötről tíz százalékra emelkedik a civil szervezetek adományok után igényelhető normatív támogatása, amelyre hétfőtől lehet pályázni.
Hír
Épp száz éve, hogy meghalt Andrew Carnegie iparmágnás, a világ talán legnagyobb, jótékonykodó modern milliárdosa, aki legszívesebben bevezette volna a 100 százalékos örökösödé ...
Hír
Csaknem ezer helyi közösség jött létre, valamint számos módszertan valósult meg az aktív közösségi szerepvállalást célzó Cselekvő közösségek projekt keretében az elmúlt három ...
Címkék