Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A civil szervezetek a nyilvántartásba vétellel jogi személyek lesznek. Így ők is az egyes adókötelezettségekről rendelkező adótörvények hatálya alá tartozó adózók, a számviteli törvény hatálya alá tartozó gazdálkodók.


A NAV minden évben kibocsátja tájékoztatóját információs füzet formájában: Nonprofit szervezetek: egyesületek, köztestületek, (köz)alapítványok adózásának alapvető szabályai címen.


Emellett a nonprofit.hu -n rövidebb anyagokat is közzéteszünk a civil szervezetek adózási kérdéseiről, amelyek a A nonprofit szervezeteket megillető kedvezmények az adózás terén bejegyzéshez kapcsolódva találhatóak.

 

Bár nem a civil szervezetek adózását érinti, de fontos figyelembe venni a civil szervezetek szolgáltatásait igénybe vevők személyi jövelemadó kedvezményéről szóló tudnivalókat, amely jelentős könnyítést jelent.

 

2020. február 13.

 

Ha kérdésére nem talált választ, ha valamilyen észrevétele van, és akkor is, ha hibát, hiányosságot észlel, feltétlenül írjon nekünk!