Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A civil szervezetek a nyilvántartásba vétellel jogi személyek lesznek. Így ők is az egyes adókötelezettségekről rendelkező adótörvények hatálya alá tartozó adózók, a számviteli törvény hatálya alá tartozó gazdálkodók.


A NAV minden évben kibocsátja tájékoztatóját információs füzet formájában: Nonprofit szervezetek: egyesületek, köztestületek, (köz)alapítványok adózásának alapvető szabályai címen.


Emellett a nonprofit.hu -n rövidebb anyagokat is közzéteszünk a civil szervezetek adózási kérdéseiről, amelyek a A nonprofit szervezeteket megillető kedvezmények az adózás terén bejegyzéshez kapcsolódva találhatóak.

 

Bár nem a civil szervezetek adózását érinti, de fontos figyelembe venni a civil szervezetek szolgáltatásait igénybe vevők személyi jövelemadó kedvezményéről szóló tudnivalókat, amely jelentős könnyítést jelent.

 

frissítve: 2022 március 29. 

Ha kérdésére nem talált választ, ha valamilyen észrevétele van, és akkor is, ha hibát, hiányosságot észlel, feltétlenül írjon nekünk!