A Global Nonprofits Guide célja, hogy erősítse a nonprofit szervezetek rugalmasságát és autonómiáját azáltal, hogy könnyen elérhető és felhasználóbarát platformot biztosít a nonprofit jogról szerte a világon.

A nonprofit szervezet alapjaitól való felállítása bonyolult lehet, különösen akkor, ha új helyet keres szervezetének a saját országa kevésbé kedvező törvényei miatt, vagy ha egyszerűen csak más országokra kívánja kiterjeszteni működését. A Global Nonprofits Guide segít a nonprofit szervezetek különböző formáira vonatkozó törvények kibontásában világszerte, a regisztrációs folyamatban, a belső irányítási struktúrákban, valamint a foglalkoztatási és adózási szabályok betartásában. Az Útmutató tájékoztatást nyújt a jelentéstételi követelményekről, a finanszírozási és adománygyűjtési szabályokról, valamint a nonprofit szervezetek bezárásáról is.

Nem találta meg azt az országot, amely érdekli? Nézz vissza később! Folyamatosan további országokat adunk hozzá. Alternatív megoldásként felveheti velünk a kapcsolatot a clearinghouse@pilnet.org és az info@ecnl.org e-mail címeken további információkért, vagy elküldheti észrevételeit.

A DLA Piper, az ECNL, a PILnet és a kutatásban részt vevő partnerek nem vállalnak felelősséget harmadik felekkel szemben a Globális Nonprofit Útmutatóban szereplő információk pontosságáért. Az itt található információk nem tekinthetők jogi tanácsnak. A kutatás 2021-2022 között zajlott, és az ebben az időszakban hatályos szabályozási keretre reagál.

Tovább az útmutatóhoz: https://dlapiper.bryter.io/s/C9Z6udiyQ3CSgf6LtAt25A/tool-comparison