CivilTech
Mindennapi működtetés
Mindennapi működtetés
Milyen esetben szükséges a beszámolóhoz meghatalmazás csatolása?


189


Az alábbiakban azt mutatjuk be, milyen esetben szükséges a beszámolóhoz meghatalmazás csatolása.

Amennyiben a szervezet a beszámolóját a saját Cégkapuján vagy a bejegyzett képviselő Ügyfélkapuján keresztül küldi be, a jogosultságot egyéb módon nem kell igazolnia.

Amennyiben nem saját Cégkapun vagy nem a bejegyzett képviselő Ügyfélkapuján keresztül terjeszti elő a beszámolót, akkor a benyújtására való jogosultságot meghatalmazás csatolásával kell igazolni.

A meghatalmazását teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni, amelyet tárgyévenként, minden egyes beszámolóhoz pdf formátumban szükséges csatolni. 

Kérjük, hogy a meghatalmazást kizárólag elektronikus úton, a beszámolóhoz csatolva szíveskedjenek megküldeni az Országos Bírósági Hivatal részére.

 
Kapcsolódó hivatkozások

forrás: birosag.huA Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
A 17KOZ és a 19MKOZ Közlemény elérhető az Adóhivatal honlapján
Hír
Noha a rendszer már több mint 5 éve működik jelenlegi formájában, a CIC-ek eredményességéről, hatékonyságáról kevés a visszajelzés.
Hír
A pozitív élmények, adott esetben a nevetés, a jókedv elősegítik a gyógyulást, ebben ma már a legtöbb szakember egyetért. Az élményterápiás alkalmak ilyen pozitív hatást válta ...
Hír
Meglepetésre nem kettő, hanem négy hónappal tolják ki a korábban érvényben lévő határidőt a banki adategyeztetés elvégzésére, pedig a Bankszövetség is csak szeptember 30-ig ké ...
Hír
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált program idei első pályázati felhívásai már elérhetők az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő oldalán.
Címkék