Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogyan tudnak a civil szervezetek a beszámolójukhoz dokumentumot csatolni.

Csatolni pdf-be formázott dokumentumokat, illetve az elektronikus aláírással ellátott .asice kiterjesztésű fájlt lehet.

Kérjük, hogy a különböző dokumentumokat ne szerkesszék egybe, azokat típusonként egyesével csatolják a nyomtatványhoz.

 

A csatolás menete:

 

1. Adatok/Csatolmányok kezelése

civil1.jpg

 

2. Csatolmányok típusának beállítása
Fontos, hogy a megfelelő csatolmánytípust válasszák ki, mert ennek elmulasztása elutasítási ok lehet. A nyomtatvány M1 lapján való megjelölést „nem hozza át” a rendszer, a különböző dokumentumokat egyesével kell kijelölni és csatolni.

civil2.jpg

A megfelelő típus kiválasztása után a kattintson a „Hozzáad” gombra, majd válassza ki a fájlt a számítógépén lévő dokumentumok közül. 
A csatolások után a „Csatolmányok listája” táblázat „Típus” oszlopának szélesítésével tudja ellenőrizni, hogy az adott dokumentumok a megfelelő helyre kerültek-e. 

civil3.jpg

Miután az összes kívánt dokumentumot csatolta, az „OK” gomb lenyomásával tudja véglegesíteni. 

Ha a csatolmányokkal elmentett nyomtatványt a későbbiekben megnyitja, a „Csatolmányok típusa” az alapbeállítására (01 Könyvvizsgálói jelentés) fog visszaállni, de ez a már korábban, megfelelően csatolt dokumentumokat nem módosítja (a „Csatolmányok listájában” a „Típus”-nál leellenőrizhető).

forrás: birosag.hu