Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A NIOK Alapítvány hiteles szakértők bevonásával három, a TechSoup Europe által frissen kidolgozott online kurzust ültetett át magyar nyelvre. Az ingyenes tanfolyamokat a TechSoup Europe vezetésével létrejött Hive Mind platformon érhetitek el. A Hive Mind szakmai partnereként a NIOK Alapítvány egyre több szakmai anyagot tesz majd elérhetővé többek között a pozitív narratívák, a félretájékoztatás leküzdése és a médiaműveltség területén.  

A most megjelent online kurzusokat saját tempódban végezheted, hogy megismerd az alapfogalmakat és tippeket kapj, melyeket saját aktivista vagy civilszervezeti munkádban hasznosíthatsz. 

Gyere velünk, kapcsolódj be! 

A Pozitív narratívák kidolgozásáról szóló kurzust, minden civil szervezetnek ajánljuk, akinek fontos, hogy egy megosztó ügyről, vagy nehéz témáról pozitívan, és hatásosan tudjon kommunikálni, megszólító üzeneteket megfogalmazni.

“Pozitív narratívák kidolgozása”

“Pozitív narratívák kidolgozása” tanfolyam bemutatja, hogyan használják a félretájékoztatás erősítésére a különféle történeteket és narratívákat, és azt, hogyan erősíti fel a média azokat a narratívákat, amelyekkel egyetértesz, vagy amelyek tükrözik a te látásmódodat. A kurzus ennek megértése után segít a hatásos történetek felépítésében, új narratívák építésében, illetve ellennaratívákkal fellépni a társadalomban jelenlévő veszélyes nézetek és attitűdök ellen.

Hozd ki a legtöbbet saját tempóban végezhető tanfolyamunkból, hogy ha nemkívánatos propagandával, káros véleményekkel találkozol, képes legyél  pozitív alternatív narratívákat megfogalmazni és hosszabb távon új attitűdöket kialakítani!

Itt tudsz regisztrálni az ingyenes kurzusra!

Kapcsolódó tudástár anyagaink ízelítőt nyújtanak a tananyagból, ezeket itt és itt éred el.

A másik 2 kurzust inkább oktatással foglalkozó civil szervezeteknek ajánljuk, illetve a téma iránt érdeklődőknek.

A félretájékoztatás leküzdése – Ez a kurzus segít megkülönböztetni a félretájékoztatás különböző típusait, és segít elkerülni az olyan kommunikációs csapdákat, mint például a közösségi médiában kialakuló véleménybuborékok, vagy a közbeszéd  polarizációja. A kurzus bemutatja a félretájékoztatás hatékonyabb leküzdéséhez szükséges eszközöket, és különféle kommunikációs stratégiákat. Regisztrálj itt!

Gondold Át Kétszer: Médiaműveltség – Ez a kurzus elméleti keretet ad és gondolatébresztő tartalmakat nyújt a média működéséről, a saját pszichológiai torzításainkról vagy akár a különböző típusú téves információk felismeréséről, a propaganda működéséről és arról, mit tehetünk azért, hogy tudatosabbá váljunk az online média fogyasztásakor is. Regisztrálj itt

Hamarosan további két új kurzussal jelentkezünk, a digitális biztonság és online kampányszervezés témáiban.

A kurzusokat a Hive Mind platfromon érheted el, ami egy új, biztonságos online platform, ahol a digitális biztonságról, az álhírek és félretájékoztatás elleni küzdelemről, a pozitív narratívák erősítéséről tanulhatsz. 

Ha megjegyzésed, kérdésed van a kurzusokkal kapcsolatban, írj nekünk: Bécser Vera (NIOK), v.becser@niok.hu.