Cikkünkben grafikai munkához ajánlunk 3+1 olyan képszerkesztő programot - köztük civil szervezetek számára ingyenes verziót is biztosító programot - , amelyhez nincs szükség különösebben összetett grafikai képzettségre, csak némi gyakorlatra és egy kis kreativitásra!

Azt talán ma már senkinek nem kell magyarázni, hogy a kommunikációban és az online megjelenésben mennyire fontos a vizualitás. A figyelemfelkeltés az egyik legfontosabb szempont, ami ilyenkor felmerül, de ezen felül a saját márkánk és az üzeneteink eljuttatása szempontjából is fontos lehet, hogy milyen képeket, grafikai elemeket használunk.

Persze tudjuk azt is, hogy egy kis szervezetnél a grafikai munka jellemzően az, amire már nem marad kapacitás vagy éppen forrás. Cikkünkben ehhez a grafikai munkához ajánlunk 3 olyan képszerkesztő programot - köztük civil szervezetek számára ingyenes verziót is biztosító programot - , amelyhez nincs szükség különösebben összetett grafikai képzettségre, csak némi gyakorlatra és egy kis kreativitásra! 

1. Canva 

Itthon a civil szervezetek körében talán legjobban ismert program a Canva képszerkesztője. A Canva egyik nagy előnye, hogy az ingyenesen használható változathoz is sok hasznos funkció jár, illetve nemcsak egyénként, hanem csapatként is használhatjuk. Több mint 1 millió ingyenes stock fotó, videó és grafika, 250 000 prezentációs és más sablon vagy éppen Facebook poszt inspirációk közül lehet válogatni. Feltölthetünk saját fotókat, logót, átméretezhetjük és szerkeszthetjük a képeket, videókat, hozzáigazítva a különböző kommunikációs platformjainkhoz, illetve használhatjuk számítógépről és telefonról is. 

A CanvaPro éves előfizetési díja, attól függően, hogy egyénként vagy csapatként (és mekkora csapatként) regisztrálunk, negyven- és ötvenezer forint között mozog. Ehhez értelemszerűen több fotó, sablon, több és szofisztikáltabb képszerkesztő eszköz társul, valamint nagyobb tárhelyet is kapunk.

Bár a Pro verzió előfizetése nem kiemelkedően drága, a Canva egyik legnagyobb előnye, hogy tanárok, diákok és regisztrált nonprofit szervezetek számára ingyenesen biztosít CanvaPro előfizetést, amit érdemes kihasználni. A legutóbbi fejlesztések eredményeként például az AI adta lehetőségeket is tesztelik és beépítik a rendszerbe.

Arról, hogy az ingyenes Pro verzió igénybevételéhez mire van szükség és hogy pontosan milyen szervezetek esnek ez alá az elbírálás alá, arról itt lehet elolvasni a részleteket: https://www.canva.com/canva-for-nonprofits/

Tanuld ki a Canva minden csínját-bínját a Hive Mind angol nyelvű oktató videóiból: https://en.hive-mind.community/blog/121,how-to-create-eye-catching-graphics-with-canva

2. Adobe Express 

A PhotoShop világszerte a legismertebb és legnépszerűbb képszerkesztő program, amit lelkes amatőröktől kezdve az igazi profikig mindenki használ. 

A program maga ugyan csak fizetős verzióban elérhető, az Adobe viszont készített egy online elérhető verziót a képszerkesztőből. Az ingyenes verzió alapfunkcióin túl a civil szervezetek számára díjmentes a Premium verzió is, ami sokkal nagyobb tárhelyet (2 GB helyett 100 GB és extra funkciókat (saját brand alkalmazás, 160 millió ingyenes stockfotó, stb.) biztosít.

...

Amennyiben kíváncsi vagy a cikk folytatására, azt ide kattintva tudod végigolvasni a Hive Mind oldalán.