Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Fontos, hogy egyrészt a saját szervezetünk biztonságos működését biztosítsuk a kibertérben, másrészt az általunk képviselt csoportok és ügyek “biztonságát”, megfelelő megjelenését is tartsuk szem előtt.

Amikor a digitális biztonságról beszélünk, akkor elsősorban az adatlopás, vírusok, támadások, digitális személyazonosság védelme jutnak eszünkbe, de ezek mellett az internet és okoseszközök világában fokozottan találkozunk a dezinformáció következményeivel, a társadalom polarizációjával is.

Mindegyik területen fontos, hogy a birtokában legyünk annak a tudásnak és eszköztárnak, amellyel a leghatékonyabban tudjuk megelőzni a bajt és a leghatékonyabban tudunk küzdeni a káros hatások ellen.

Alább a gyakori kérdésekben (GYIK) ezen tudásokról igyekszünk anyagokat gyűjteni nektek.

Ha hasznosnak találta cikkünket, és szeretne első kézből értesülni, ha új információt osztunk meg, esetleg a legújabb pályázatokról, eseményekről, állásokról szeretne hírt kapni, iratkozzon fel heti rendszerességgel megjelenő hírlevelünkre.