Slack, a szervezeti kommunikáció eszköze

Hosszú emailfolyamok, amikből nehéz kihámozni a lényeget , követhetetlen chat beszélgetések, információk, amik pont ahhoz nem jutnak el, akihez leginkább kellene.. Ilyen és ehhez hasonló problémákkal szembesülünk, ahogy egyre több beszélgetés kerül az online térbe. A Slack használata szervezet szinten megoldást nyújthat a belső kommunikáció ezen problémáira, ezért részletesen bemutatjuk az előnyeit és a legfontosabb funkcióit.

Segíti a munka-magánélet egyensúlyt

Szinte mindenki használ valamilyen instant üzenetküldő alkalmazást (messenger, Whatsapp, Viber, stb.), és ezek gyakran a nonprofitok belső kommunikációjába is bekerülnek. Ennek azonban sok a hátulütője: a funkcióik nem felelnek meg a szervezeti igényeknek, és stresszt okoz, ha baráti és családi kapcsolatoknak fenntartott online térben kezeljük a munkához kapcsolódó kommunikációt. 

A Slack desktopos, böngészőben használható, és telefonos applikáció formában is elérhető, könnyen testreszabható és szervezetünk igényeihez alakítható. Egyénileg módosítható, hogy milyen idősávban vagyunk rajta keresztül elérhetőek, így könnyű megoldani, hogy valóban csak a munkának fenntartott időben foglalkozzunk vele. Másrészt, mivel csak a szervezethez tartozók lesznek tagjai a Slackes felületnek, nincsenek másoktól érkező üzenetek, amelyek használata során elvonnák a figyelmet.

Sokrétű online kommunikációra ideális

A Slack segítségével könnyű négyszemközt, kisebb csoportokban, vagy akár a teljes szervezettel beszélgetni. Nem csak csoportokat, hanem csatornákat is létrehozhat, amelyekre fel-, illetve leiratkozhat bárki, és akár zárttá is tehetők. A beszélgetéseken belül is lehetséges egy adott hozzászólásra reagálni, fórumszerűen, így könnyen követhető, hogy ki, mire válaszolt, megoldódott-e egy adott kérdés.

Az üzenetek nem csak nyomon követhetőek, hanem visszakereshetőek is lesznek, nem vész el az információ. Fájlokat is könnyen tudunk megosztani a Slacken keresztül, és a G Suite dokumentumainkat, a naptárunkat, feladatkezelőket (mint például a Trello vagy az Asana), és akár a szervezet közösségi média csatornáit is integrálhatjuk.

A Slack 10 főig mindenki számára ingyenes, civil szervezeteknek pedig a CivilTechen keresztül ezen felül kedvezményesen elérhető. Az elindulást és a belső kommunikációs rendszer kialakítását a Slack saját honlapján angol nyelven részletes bemutatókkal segíti.

 

Távmunka rovat a Tudástárban - eszközök, tippek, módszerek az otthoni munkavégzéshez

Támogasd a nonprofit.hu-t!

Ha fontos neked, hogy minél több friss, releváns és nélkülözhetetlen tartalom eljusson a civil szervezetekhez, járulj hozzá a nonprofit.hu működéséhez.