CivilTech
Segítenék
Segítenék
Hogyan és mit adományozzunk?


3235Figyeljen arra, hogy az adományozást ne tekintse lomtalanításnak! Ne a kukába szánt holmikat ajánlja föl, próbálja azt a filozófiát követni, hogy csak olyan dolgot adományozzon tovább, amit Ön is szívesen elfogadna!

  • Mindig gondolja át, mi is a célja az adományozással, és gondoljon arra is, hogy nem csak maga az adomány a segítség, hanem annak eljuttatása is a célszervezethez!
  • Lehetőleg adományozzunk helyben! Itt tudunk a legtöbbet a problémákról, itt győződhetünk meg legkönnyebben annak hasznosságáról, és így csökkenthető az egyéb (pl. szállítási) költség is.
  • Ne adományozzon használatra már nem alkalmas, elhordott ruhákat, eszközöket! Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az nagy valószínűséggel már mások számára is az! Ugyanígy ne adjunk lejárt szavatosságú élelmiszereket, de működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat sem.
  • Az egyik leghasznosabb adomány lehet az élelmiszercsomag, de csak tartós élelmiszereket tegyünk bele, gyűjtsünk össze!
  • Nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet stb. fölajánlani, hiszen gondolni kell arra is, hogy utána mennyi energiába kerül elszállítani, ezért érdemes és célszerű akkor adományozni, ha több dolog összegyűlt, és így akár csomagban is át lehet adni a támogatott szervezetnek.
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy az adomány csak akkor valódi adomány, ha azért semmilyen ellenszolgáltatást nem várunk el!


A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig.
Hír
A Civilizáció koalícióban együttműködő, alulírott civil szervezetek kiállunk a kutatás Alaptörvényben biztosított szabadsága mellett, és szolidaritásunkat fejezzük ki a Magyar ...
Hír
Noha a rendszer már több mint 5 éve működik jelenlegi formájában, a CIC-ek eredményességéről, hatékonyságáról kevés a visszajelzés.
Hír
A daganatos halálozások számának csökkenését várják ettől.
Hír
Képzéseink segítségével eredményesebb lehet a munkád! A SIMPACT tréningjeivel időt, pénzt és frusztrációt spórolhatsz meg, és jobb minőségű anyagokat készíthetsz.
Címkék