Segítenék
Segítenék
Hogyan és mit adományozzunk?


3148Figyeljen arra, hogy az adományozást ne tekintse lomtalanításnak! Ne a kukába szánt holmikat ajánlja föl, próbálja azt a filozófiát követni, hogy csak olyan dolgot adományozzon tovább, amit Ön is szívesen elfogadna!

  • Mindig gondolja át, mi is a célja az adományozással, és gondoljon arra is, hogy nem csak maga az adomány a segítség, hanem annak eljuttatása is a célszervezethez!
  • Lehetőleg adományozzunk helyben! Itt tudunk a legtöbbet a problémákról, itt győződhetünk meg legkönnyebben annak hasznosságáról, és így csökkenthető az egyéb (pl. szállítási) költség is.
  • Ne adományozzon használatra már nem alkalmas, elhordott ruhákat, eszközöket! Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az nagy valószínűséggel már mások számára is az! Ugyanígy ne adjunk lejárt szavatosságú élelmiszereket, de működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat sem.
  • Az egyik leghasznosabb adomány lehet az élelmiszercsomag, de csak tartós élelmiszereket tegyünk bele, gyűjtsünk össze!
  • Nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet stb. fölajánlani, hiszen gondolni kell arra is, hogy utána mennyi energiába kerül elszállítani, ezért érdemes és célszerű akkor adományozni, ha több dolog összegyűlt, és így akár csomagban is át lehet adni a támogatott szervezetnek.
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy az adomány csak akkor valódi adomány, ha azért semmilyen ellenszolgáltatást nem várunk el!Hír
Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon ...
Hír
Tegnap rendezték meg a Civil Díj 2019 Gálát, kiderült, kik az idei év legsikeresebb és legjobb szervezetei.
Hír
Több mint 400 millió eurót (127,7 milliárd forint) gyűjtött össze a párizsi Notre-Dame helyreállításához a francia kulturális minisztérium által a magánemberek és vállalatok a ...
Hír
A MagNet Bank tizedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztü ...
Hír
Te emlékszel, hogy melyik társadalmi szervezetet támogattad a MagNet Bank tavalyi #KözösségiAdományozásiProgramjában?
Címkék