Segítenék
Segítenék
Hogyan és mit adományozzunk?


3394Figyeljen arra, hogy az adományozást ne tekintse lomtalanításnak! Ne a kukába szánt holmikat ajánlja föl, próbálja azt a filozófiát követni, hogy csak olyan dolgot adományozzon tovább, amit Ön is szívesen elfogadna!

  • Mindig gondolja át, mi is a célja az adományozással, és gondoljon arra is, hogy nem csak maga az adomány a segítség, hanem annak eljuttatása is a célszervezethez!
  • Lehetőleg adományozzunk helyben! Itt tudunk a legtöbbet a problémákról, itt győződhetünk meg legkönnyebben annak hasznosságáról, és így csökkenthető az egyéb (pl. szállítási) költség is.
  • Ne adományozzon használatra már nem alkalmas, elhordott ruhákat, eszközöket! Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az nagy valószínűséggel már mások számára is az! Ugyanígy ne adjunk lejárt szavatosságú élelmiszereket, de működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat sem.
  • Az egyik leghasznosabb adomány lehet az élelmiszercsomag, de csak tartós élelmiszereket tegyünk bele, gyűjtsünk össze!
  • Nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet stb. fölajánlani, hiszen gondolni kell arra is, hogy utána mennyi energiába kerül elszállítani, ezért érdemes és célszerű akkor adományozni, ha több dolog összegyűlt, és így akár csomagban is át lehet adni a támogatott szervezetnek.
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy az adomány csak akkor valódi adomány, ha azért semmilyen ellenszolgáltatást nem várunk el!Hír
Az eddigi ötről tíz százalékra emelkedik a civil szervezetek adományok után igényelhető normatív támogatása, amelyre hétfőtől lehet pályázni.
Hír
Épp száz éve, hogy meghalt Andrew Carnegie iparmágnás, a világ talán legnagyobb, jótékonykodó modern milliárdosa, aki legszívesebben bevezette volna a 100 százalékos örökösödé ...
Hír
Csaknem ezer helyi közösség jött létre, valamint számos módszertan valósult meg az aktív közösségi szerepvállalást célzó Cselekvő közösségek projekt keretében az elmúlt három ...
Címkék