Segítenék
Segítenék
Hogyan és mit adományozzunk?


2795Figyeljen arra, hogy az adományozást ne tekintse lomtalanításnak! Ne a kukába szánt holmikat ajánlja föl, próbálja azt a filozófiát követni, hogy csak olyan dolgot adományozzon tovább, amit Ön is szívesen elfogadna!

  • Mindig gondolja át, mi is a célja az adományozással, és gondoljon arra is, hogy nem csak maga az adomány a segítség, hanem annak eljuttatása is a célszervezethez!
  • Lehetőleg adományozzunk helyben! Itt tudunk a legtöbbet a problémákról, itt győződhetünk meg legkönnyebben annak hasznosságáról, és így csökkenthető az egyéb (pl. szállítási) költség is.
  • Ne adományozzon használatra már nem alkalmas, elhordott ruhákat, eszközöket! Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az nagy valószínűséggel már mások számára is az! Ugyanígy ne adjunk lejárt szavatosságú élelmiszereket, de működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat sem.
  • Az egyik leghasznosabb adomány lehet az élelmiszercsomag, de csak tartós élelmiszereket tegyünk bele, gyűjtsünk össze!
  • Nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet stb. fölajánlani, hiszen gondolni kell arra is, hogy utána mennyi energiába kerül elszállítani, ezért érdemes és célszerű akkor adományozni, ha több dolog összegyűlt, és így akár csomagban is át lehet adni a támogatott szervezetnek.
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy az adomány csak akkor valódi adomány, ha azért semmilyen ellenszolgáltatást nem várunk el!Hír
Idén januártól támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezeteknek. A pályázati rendszer keretében 200.000 forint állami támogatásra pályázhatnak.
Hír
Hír
Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil s ...
Hír
Várhatóan 2019. január 16-án kerülnek kiírásra a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak 2019. évre vonatkozó pályázatai.
Hír
A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP) ...
Címkék