Civil kalendárium
2019. Május

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

Minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1901, a 2019. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

MÁJ
05
Ünnepeljük együtt az Önálló Életvitel napját!
MÁJ
05
33 településen várjuk érdekes programokkal a fiatalokat április végétől "A demokrácia és én" témakörben.
MÁJ
06
Témák: alapító okirat és jogszerű működés a PTK, illetve a Civil törvény aktuális szabályozása szerint, a közhasznúság visszaszerzése
MÁJ
07
A Budapesti Civil Információs Centrum sok szeretettel várja Önöket soron következő fórumára, melynek központi témája a 2017-ben gyűjtött SZJA 1%-ok elszámolásával kapcsolatos tudnivalók, tapasztalatok, az elszámolás során felmerülő tipikus hibák és azok elkerülése, valamint a Cégkapun keresztüli kapcsolattartás a NAV-val lesznek.
MÁJ
08
MÁJ
08
Műhelybeszélgetés-sorozat az Unió előtt álló feladatokról az európai parlamenti választások kapcsán
MÁJ
13
Az ország számos pontján állampolgári csoportok és civil szervezetek csatlakoznak a kampányhéthez, hogy bemutassák az általuk képviselt ügyeket és bevonják az embereket munkájukba az aktív állampolgárság fontosságát hirdetve.
MÁJ
16
2019 májusában ismét megrendezésre kerül a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapesten és minden megyében, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A Salva Vita Alapítvány által megszervezett program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, egymás megismerése és kölcsönös tapasztalatszerzésre.
MÁJ
18
A HEROSZ Budapesti Állatotthon szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt május 18-án, 10.00 – 15.00 óra között a már hagyományosnak számító tavaszi családi nyílt napjára.
MÁJ
20
Adminisztrációs határidő
MÁJ
20
Adminisztrációs határidő
MÁJ
20
Adminisztrációs határidő
MÁJ
20
MÁJ
20
Adminisztrációs határidő
MÁJ
22
2019. május 22-én, szerdán délelőtt diákújságírói, délután pedig civil konferenciát szervez a H+ Média és Kulturális Egyesület, a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület.
MÁJ
25
Tizenkilencedik alkalommal várja a civil szervezetek tagjait, a közösségi élet iránt érdeklődőket a Civil fesztivál az ajkai Civil ház udvarán május 25-én 14 órától.
MÁJ
28
A Budapesti és a Pest Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja Önt a Központi Statisztikai Hivatallal közösen megrendezésre kerülő 2019. adatgyűjtési év civil adatszolgáltatási kötelezettségeiről szóló előadásra/beszélgetésre.
MÁJ
30
Hogyan használhatóak a gyakorlatban az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka során az Erasmus+ projektek eredményei? Milyen innovációk, módszertani újítások tehetik sikeresebbé az oktatás-képzés területén működő intézményeket? Szeretettel várjuk Önt és munkatársait május 30-án az Erasmus+ konferenciára és Nívódíj átadóra.
MÁJ
30
A konferencia célja, hogy a jelenlegi és jövőbeni szociális szektor résztvevőinek illetve az önkénteseket mozgósító szakembereknek olyan inspiráló kapcsolódási és tanulási lehetőséget kínáljon, amely elősegíti az innovatív gondolkodást, új kapcsolódási lehetőségek feltérképezését és hozzájárul a megváltozott európai szociális szolgáltatási szektor kihívásaira reagálni képes ellátórendszer kialakításához a különböző társadalmi szereplők összekapcsolásával.
MÁJ
31
Adminisztrációs határidő
MÁJ
31
MÁJ
31
MÁJ
31
Szeretettel meghívunk minden érdeklődő fiatalt és küldő/támogató szervezetet, hogy együtt indítsuk útjára innovatív online felkészítő applikációnkat, az iPrepare-t.

Tudástár
Igen, 2015-től az adózó a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett szervezettel közöljék.
Tudástár
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Tudástár
A NAV 2019. január 1-től kizárólag a Cégkapu szolgáltatáson keresztül kommunikál a gazdálkodó szervezetekkel.
Tudástár
Több magyar és külföldi szervezet foglalta össze az új adatvédelmi rendelet információit és ad segítséget civil szervezeteknek ennek alkalmazásához, a nonprofit.hu -n ezeket g ...
Tudástár
Címkék