Civil kalendárium
2019. Szeptember

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

Minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1901, a 2019. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

SZE
22
3 napos nyílt képzés civil szervezetek vezetői számára
SZE
25
2020-ban is lehetőséget biztosítunk banki ügyfeleinknek, hogy társadalmi szervezeteket célzó adományozói kezdeményezésünk által fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. Az idén 10 éves Közösségi Adományozási Programban (KAP) résztvevő szervezetek számára a MagNet Bank ügyfelei a bank éves nyereségéből rájuk eső rész 10%-áról rendelkezhetnek.
SZE
16
Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT minden évben szeptember 16-22. között kerül megrendezésre és lehetőséget kínál a városok és nagyvárosok számára, hogy fenntartható közlekedési alternatívákat próbáljanak ki.
SZE
18
A Budapesti Civil Információs Centrum sok szeretettel várja az érdeklődőket soron következő pénzügyi fórumára, szeptember 18-án
SZE
20
Helyettes államtitkári tájékoztató a „CIVIL INFO – NEA 2020” című országos tájékoztató rendezvényről
SZE
20
Konferencia hátrányos helyzetű fiatalok képzése, fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja témakörben
SZE
22
Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitás hét című programhoz, amelynek keretében szeptember 22-én tarthatják majd meg az autómentes napot – döntött ma a Fővárosi Közgyűlés.
SZE
24
Konferencia 2019. szeptember 24-én a VEZINFÓ szervezésében
SZE
29
Az Oikosz – Közös házban élünk projekt partnereiként hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-e és október 6-a között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat!
SZE
03
Székesfehérvárra érkezik a CIVIL INFO – NEA 2020 című országos tájékoztató rendezvénysorozat.
SZE
05
Minőségi fejlődési lehetőséget szeretnél nyújtani a fiataloknak a nemformális tanulás módszereivel? Úgy gondolod, hogy a szervezeted sokat nyerhet a nemzetközi kapcsolatokból? A helyi közösség kihívásaira szeretnél reagálni?
SZE
06
A részvételi akciókutatás elméletben és gyakorlatban - könyvbemutató
SZE
11
A Heves Megyei Civil Információs Centrum több helyszínen tart civil fórumot

Tudástár
Igen, 2015-től az adózó a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett szervezettel közöljék.
Tudástár
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Tudástár
A NAV 2019. január 1-től kizárólag a Cégkapu szolgáltatáson keresztül kommunikál a gazdálkodó szervezetekkel.
Tudástár
Több magyar és külföldi szervezet foglalta össze az új adatvédelmi rendelet információit és ad segítséget civil szervezeteknek ennek alkalmazásához, a nonprofit.hu -n ezeket g ...
Tudástár
Címkék