Állj ki a jogaidért ORSZÁGSZERTE!

A Közélet Iskolája Országszerte programjában olyan fővároson kívüli partnereket keresünk, akiknek ingyen elvisszük az általuk választott képzésünket szervezetépítés, társadalmi egyenlőtlenségek, érdekvédelem témákban.

Hogyan használjuk a NAV Ügyfélportálját (ÜPO)?

2022. nyarán megújult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új ügyintéző felülete, az Ügyfélportál (ÜPO), amely fokozatosan leváltja az eBEV-et. A két felület még egy ideig párhuzamosan működik, de ideje felkészülni a végleges átállásra.

Budapest Tuning ötletpályázat

2023-ban folytatódik a tavaly sikeresen debütált Budapest Tuning ötletpályázat. A különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására kiírt pályázatra április 3-ig lehet jelentkezni.

A nők harca

Neked szól ez a program, ha érdekel a nőmozgalom rendszerváltás utáni helyzete, hallanál a ’90-es évek eleji abortuszvitáról és a Szabad Döntés Jogáért kampányról, szívesen számba vennéd velünk az utóbbi évtizedek fontosabb témáit és sikereit a nőügyek terén.

Online tájékoztató fórum - NEA elszámolás

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Budapesti CKSZK soron következő két online rendezvényét, melyeken a NEA aktuális pályázatainak elszámolásáról lesz szó, emellett pedig áttekintjük a NIR elszámolási felületét is.

Önkéntes menedzsment workshop

Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesek fogadásának jogi, szabályozási hátterével kapcsolatos Online ismeretátadó workshopot szervez.

Doktori kutatói ösztöndíj

A kanadai Alberta Egyetem Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete közzétette a "Magyar Doktori Kutatói Ösztöndíj" pályázati felhívását a 2023/2024-es tanévre magyar doktoranduszhallgatók részére.

Online tájékoztató fórum - NEA elszámolás

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Budapesti CKSZK soron következő két online rendezvényét, melyeken a NEA aktuális pályázatainak elszámolásáról lesz szó, emellett pedig áttekintjük a NIR elszámolási felületét is.

A jövő energiája

A LogSol Kft. videópályázatot hirdet a jövő energiája témakörében. 1 és 5 perc közötti hosszúságú mozgókép pályázatokat várunk, amelyek máshol még nem jelentek meg. Az alkotókat arra biztatjuk, hogy a témát, vagyis a jövő energiája témakört a legszabadabban értelmezve dolgozzák fel - szórakoztató és/vagy elgondolkoztató formában. A pályázat során bármilyen technikával készült mozgókép munkákat várunk.

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával.

Erőszakmentesség az aktivizmusban – műhely a Közélet Iskolájában

A Közélet Iskolája műhelyén megismerkedhetsz a polgári engedetlenség eszmeiségével, és közösen dolgozunk fel történelmi és jelenkori példákat, hogy megértsük, milyen célokért, milyen körülmények között és hogyan érdemes ehhez az eszközhöz nyúlni az érdekvédelmi küzdelmünkben.