Mik azok az alapvető szabályok, tudnivalók, amelyek segítenek eldönteni, milyen információt fogadjunk el hitelesnek? Tudod, mi a félretájékoztatás, és milyen kockázatokkal jár? Hogyan lehet ellene fellépni? A félretájékoztatás régi és nagy erejű jelenség, amely a közösségi média használatának és a világszerte gyorsan terjedő információnak köszönhetően egyre inkább befolyásolja életünket. A félretájékoztatás kihívást jelent a demokráciák, a kormányok, az oktatási rendszerek és a civil társadalom számára egyaránt. A dezinformáció káoszt teremthet kihasználva a társadalomban jelenlévő a feszültségeket, így erősítve a bizalmatlanságot intézményekkel szemben és az egyének között. 

Alább található cikkeinkben arról olvashat, hogy mik a félretájékoztatás formái, miképp ismerheti fel a félretájékoztatást, illetve hogyan küzdhet ellene.

Minden szervezet figyelmébe ajánljuk továbbá a Hive Mind oldalán található “A félretájékoztatás leküzdése” c. online, ingyenes, saját tempóban végezhető kurzusát: https://hu.hive-mind.community/trainings/register?i=61681b9a4b9be