Okos takarékos

Gábor Dénes Nobel-díjas mérnök, fizikus, társadalmi gondolkodó, a Római Klub alapító tagja emlékére, a NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért kuratóriuma pályázatot hirdet Gábor Dénes Középiskolai Tanulmányi Ösztöndíj 2024 elnyerésére, OKOS TAKARÉKOS címmel.

MEGHÍVÓ: „Új utak a munkakeresésben” – projektzáró esemény

Két éves együttműködés után lassan véget ér az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) „A Pathway To  Employment” (APTE)  „Új utak a munkakeresésben” Erasmus+ projektje A program álláskeresők és karrierváltók számára nyújt segítséget ahhoz, hogy a civil szektor és a pro bono önkéntesség megismerésével új lehetőségeket fedezzenek fel a munkakeresés terén.

Évszakok és ciklikus megújulás – szervezeti jóllét műhely a Közélet Iskolájában

A társadalmi változásért dolgozó csoportokra gyakran úgy tekintünk, mint egy állandóan termelő gépezetre, miközben a működésük inkább hasonlít a természet organikus változásaira. Vannak időszakok, amikor kifelé összpontosítunk és teljes energiabedobással tesszük a dolgunkat (például egy intenzív kampány során), míg máskor a külvilág számára úgy tűnhet, téli álmot alszunk, pedig valójában arról van szó, hogy befelé figyelünk és újratervezzük a munkánkat.

PwC Civil Mentoring Program

2017 márciusában a PwC Magyarország Pro bono csapata mentoring programot indított nonprofit szervezetek számára. A 2024-ben induló 8. évfolyamba olyan szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek elkötelezettek a fejlődés és tanulás iránt. A képzések során célunk, hogy a szervezetek egyfajta üzleti szemléletet sajátítsanak el, aminek segítségével működésük hosszú távon fenntartható és hatékony tud lenni.

10 éves az InDaHouse – minden mérföldkő.

2024-ben 10 éves az InDaHouse. A kiállításunk célja, hogy egy nem mindennapi szűrőn keresztül mutassa be az InDaHouse 10 éves történetét. A különleges sajtószemle kronologikusan elevenít fel egy-egy eseményt, délutánt, meghatározó momentumokat.

MBMH Pályázat

Az MBMH ügyvezetésének döntése értelmében a vállalat 2023. évi társasági adójából a TAO tv. 24/A § szerinti rendelkezés útján történő támogatás felajánlására nyilvános pályázatot hirdet.

V4 Gen Mini-Grants

The new V4 Gen Mini-Grant supports short-term mobility of youth in the age group 12-30. Help us promote democratic values, civic participation, and cross-border dialog among young people. Apply to share your ideas, meet neighbors, make new friends, and gain new skills and experience!

Káplár László Jó Ember Díj - 2024

A Káplár László Jó Ember Díjat minden évben egy olyan személy kapja meg, aki egyrészt becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, másrészt mindezen felül olyan tevékenységet végez, amellyel embertársainak ad jót, segítséget. Egyfajta „láthatatlan angyalként” megnyitja mások előtt a képzeletbeli ajtókat, kitapossa előttük az utat, segítve akár a szakmai kiteljesedésüket, akár az életkörülményeik vagy az egészségük javulását.

Sustainers - Sustainable Project Design

Egy 8 napos intenzív képzés azoknak, akik fiatalokkal dolgoznak, és szeretnék őket támogatni azzal, hogy eszközöket adnak nekik és fejlesztik készségeiket egy fenntarthatóbb életmód kialakításához a tervezői gondolkodás (design thinking) módszertanának alkalmazásával.

Up Grants 2024 - pályázat

Szociokulturális központok a befogadást támogató, hatékony projektjeinek támogatására hirdet pályázatot Up Grants címmel az ENCC.

A propagandamédia célkeresztjében – Műhely a Közélet Iskolájában

Ezen a bevezető műhelyen néhány eszközt kaphatsz arra az esetre, ha médiatámadás éri a csoportodat, és gyakorlati szempontokat kaphatsz a stratégiád kialakításához. Tanulhatsz arról milyen új eszközöket ad a hatalom kezébe a “szuverenitásvédelmi” törvény, hogyan működik a propagandamédia, és rövid tervet is készíthetsz, miként reagálj egy lejárató kampányra.

Fiatalok bevonása a gamifikáció módszerével - online workshop a Korall Klubban

A játék arra is szolgálhat, hogy a fiatal korosztályt könnyebben bevonjuk a társadalmi ügyek megoldásába. Megmutathatjuk, milyen sokszínű a civil munka és az önkéntesség, és észrevétlenül megkezdődhet a fiatalok elköteleződése és motiválása a társadalmi részvétel iránt. A workshop alatt mutatunk egy olyan társasjátékot, amit a szakemberek segítségére lehet egy-egy fiatalokkal foglalkozó programon.

Storytelling workshop civil szervezeteknek a Mozaik Hubban

A hatékony kommunikáció alapjait a civil szektorban is a történetek képezik. A storytelling, vagyis a történetmesélés módszertana lehetővé teszi, hogy érzelmeket váltsunk ki a hallgatóságból, így jobban kapcsolódjanak hozzánk és munkánkhoz.

E.ON partnerségek

Az adományozásainkról és támogatói együttműködésekről szigorú elvek és szabályok mentén döntünk, amelyeket az E.ON nemzetközi csoport irányelvei, valamint a magyarországi igények alakítottak ki. Stratégiai partnerségben állunk a hazai segélyszervezeti és civil élet meghatározó szereplőivel, akikkel közösen értéket és több éve sikeresen működő programokat van lehetőségünk létrehozni.

X. SpecFilmFest - Plakátkampány

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület plakátpályázatot hirdet a kulturális akadálymentesítés népszerűsítése érdekében a X. Magyar Speciális Filmfesztivál hivatalos plakátjának megtervezésére.

Pécsi Eszter tanári díj

Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről elnevezett, jelentős pénzjutalommal járó tanári díjat alapított a BME mellett működő Pro Progressio alapítvány.

Hatrészes videós leckesorozat az online ügyintézési rendszerekről

A rohamosan gyorsuló digitalizáció velejárója a hivatalos adminisztráció és hétköznapi ügyintézés online felületekre történő fokozatos átszervezése. Az adóhatósági ügyintézés mellett a céges ügyek bonyolításához szükséges oldalak is egyre több lehetőséget adnak a személyes ügyintézést kiváltó elektronikus, számítástechnikai eszközzel megoldható adminisztrációhoz.

V4 Gen Mini Grants

The new V4 Gen Mini-Grant supports short-term mobility of youth in the age group 12–30. Help us promote democratic values, civic participation, and cross-border dialog among young people. Apply to share your ideas, meet neighbors, make new friends, and gain new skills and experience!

Civic Education Small Grants

A Közép-Európa Program jogállamisági tevékenysége (CEP ROLA), amelyet a Dexis Consulting Group (Dexis) hajt végre az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) megbízásából, olyan kreatív, helyi kezdeményezéseket kíván támogatni Bulgáriában, Magyarországon és Lengyelországban, amelyek a jogállamisági kérdéseket érthetőbbé teszik az állampolgárok számára.

Közös Értékeink Program Akciópályázat felhívás

Az akciópályázat keretében rövid kampányok és akciók megvalósítására lehet pályázni. Olyan aktuális társadalmi problémákra reagáló terveket vár a kiíró, amelyek elősegítik, hogy mindannyian élhessünk az Európai Unióban garantált jogainkkal.

Erasmus+ program / EAC/A07/2023

E pályázati felhívás alapja az "Erasmus+" elnevezésű uniós oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogram létrehozásáról szóló, 2021. május 20-i (EU) 2021/817 európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: Erasmus+ rendelet), valamint az Erasmus+ 2024. évi éves munkaprogramja (C(2023)6157). Az Erasmus+ program a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozik.

Richter Témapályázat 2024

A pályázat célja a Társaság stratégiai irányaihoz, belső K+F+I tevékenységéhez kapcsolódó, nemzetközi színvonalú innovációk támogatása, a pályázókkal kölcsönös előnyöket kínáló kommunikáció kialakítása és a kutatási eredmények gyakorlati megvalósításának elősegítése.