Kialakítani a saját kommunikációs stratégiádat, amikor az ügyedet számtalan erős narratíva dominálja a közbeszédben, melyek tele vannak dezinformációval, propagandával vagy akár gyűlölettel. Olyan, mintha egy leküzdhetetlen ellenféllel sakkoznál. Kíváncsi vagy, hogy milyen stratégiák lehetnek a leghatékonyabbak? 

Most 4 olyan stratégiáról olvashatsz van, amelyet alkalmazhatsz, hogy leküzdd a káros narratívákat és támogasd az ügyet, amiért dolgozol. 

TÉNYALAPÚ ELLEN-NARRATÍVÁK 

A tényalapú ellen-narratívák segítségével rámutathatunk a logikai és hitelességbeli hiányosságokra és ellenőrizhetjük az állításokat is. 

Például az oltásellenes kampányok esetén az az összeesküvés-elméletekre alapozó állításokra válaszolni tudományos bizonyítékokat vagy szakértőket alkalmazva. 

MORÁLIS ELLEN-NARRATÍVÁK

Használhatunk olyan ellen-narratívákat is, amelyeknek etikai vagy morális hatása van a célközönségünkre. 

Például azzal, hogy rámutatunk, hogy a propaganda okozta erőszak, amely kisebbségi csoportok ellen irányul, ellentmond közösen osztott vallási elveknek. 

HUMOR ÉS SZARKAZMUS

A humor és a szarkazmus hasznos lehet abban, hogy elutasítsukvagy aláássuk a szélsőségesek és szélsőséges példaképek narratíváit. 

Például alááshatjuk a terrorista propagandát azzal, hogy megmutatjuk a szélsőséges vezetők logikájának abszurditását, vagy beszélhetünk a rasszizmus különböző formáiról úgy is, hogy úgy teszünk, mintha támogatnánk ezeket a nézeteket, mint ebben a kampányban

POZITÍV ALTERNATÍV NARRATÍVÁK

...

Amennyiben kíváncsi vagy a cikk folytatására, azt ide kattintva tudod végigolvasni a Hive Mind oldalán.