A véletlen adatvesztéstől kezdve a rendszereket destabilizáló vírusokig a nonprofit szervezetek sokkal érzékenyebbek a kiberbiztonsági fenyegetésekre, mint gondolnák. Mindenképpen azonosítsa a rendszerei gyenge pontjait, és fektessen be a képzésbe és az ezeket megerősítő eszközökbe. Minden szervezetnek szüksége van megbízható adatmentésekre, vírusvédelmi szoftverekre, valamint a munkatársak oktatására a támadási kísérletek felismerése és enyhítése terén. Érdemes lehet befektetni egy többfaktoros azonosítási eszközbe vagy vezeték nélküli biztonsági eszközökbe is az irodája számára.

Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű eszközt, amelyet a CivilTech-en keresztül kedvezményesen szerezhet be, és amelyek védelmet és képzést kínálnak a nonprofit szervezet zavartalan működéséhez.

NortonLifeLock

A NortonLifeLock hatékony és könnyen használható biztonsági szoftvert kínál, amellyel akár 100 eszközt is megvédhet. Így egész szervezetének védelmet nyújthat a rosszindulatú programok, kémprogramok és egyéb vírusok és biztonsági kockázatok ellen. A Norton 360 Deluxe biztonságos VPN-t, dark webes felügyeletet és 50 GB biztonságos felhőtárhelyet is tartalmaz a biztonsági mentések számára.

A Norton 360 Deluxe a CivilTech-en keresztül adományként érhető el.

Okta

Az Okta egy személyazonosság-kezelési megoldás, amely számos olyan képességet kínál, amely megfelel a csapat igényeinek. Egyszeri bejelentkezési (SSO) és többfaktoros hitelesítési (MFA) eszközeivel a védelem egy rétegét nyújthatja rendszerei számára, és biztosíthatja, hogy az érzékeny információk távol maradjanak a kíváncsi szemektől. Arra is használhatja, hogy egyszerűbbé és könnyebbé tegye az eszközeihez való hozzáférést azáltal, hogy az alkalmazásokat integrálja az Okta-val, és lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy egyetlen biztonságos felületről férjenek hozzá.

A nonprofit szervezetek jogosultak 50 ingyenes licencre az Okta összes Workplace Identity termékéhez, és jelentős kedvezményekre minden további licenc és szolgáltatás esetében. Emellett 50 százalékos kedvezményt kaphatnak a nyilvános képzésekre, és pro bono szakmai szolgáltatásokra is pályázhatnak.

A Microsoft Enterprise Mobility + Security

A Microsoft Enterprise Mobility + Security egy felhőalapú identitás- és biztonsági szolgáltatás, amely segít a szervezet felhasználóinak, eszközeinek és adatainak kezelésében és védelmében. A szolgáltatás a választott előfizetési opciótól függően segíthet az alkalmazásokhoz és eszközökhöz való hozzáférés egyszerűsítésében és biztosításában. Olyan funkciókat használ, mint a Microsoft Intune és a fejlett biztonsági jelentések és riasztási szolgáltatások, amelyekkel azonosíthatja a potenciális fenyegetéseket és a gyanús tevékenységeket, és megvédheti eszközeit.

A Microsoft Enterprise Mobility + Security E3 és E5 licenceit a Microsoft nonprofit portálon érheti el.

Bitdefender

A Bitdefender fokozza a hálózati és nem hálózati eszközök védelmét a hívatlan számítógépes kapcsolatok, vírusok, trójai programok, spamek és egyéb kiberbiztonsági fenyegetések megakadályozásával. Rendkívül testreszabható funkciókat biztosít, beleértve a weboldalak engedélyezési listázásának lehetőségét és a webes védelmi beállítások egyszerű, az Ön igényeihez igazítását. Megoldásai tűzfalat, távoli kezelési képességeket és speciális adathalászat elleni védelmet, valamint mentési módot tartalmaznak olyan fenyegetés esetén, amely nem távolítható el egyszerűen. A szerverek védelmét kereső szervezeteknek érdemes megfontolniuk a Bitdefender GravityZone Business Security megoldását.

A Bitdefender többféle licencelési lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik akár 50 eszköz védelmét is.

Cisco Meraki

A Cisco Meraki felhőből kezelt vezeték nélküli biztonsági eszközöket kínál, amelyek kis- és középvállalkozások, nonprofit szervezetek számára biztosítanak csatlakozási lehetőséget, tűzfalat, VPN-t és egyéb szolgáltatásokat. A biztonsági intézkedések alkalmazhatók a szervezet eszközeire, valamint az alkalmazottak saját eszközeire is a "hozd magaddal az eszközeidet" (BYOD) házirend révén. Ez lehetővé teszi egy vezeték nélküli hálózat létrehozását vagy bővítését, amely VPN-en keresztül támogatja az irodán belüli és a távoli munkatársakat is. Az egyes felhasználók számára különböző biztonsági házirendeket is beállíthat, ami segít a belső információs hierarchiák érvényesítésében és a véletlen adatvesztés kockázatának csökkentésében.

Veritas

A Veritas a biztonsági szoftverek egy következő lépcsőjét jelenti. Akkor segít, ha már megtörtént a baj, és az adatok és szerverek helyreállítása szükséges. A Veritas megoldásai segítenek a nonprofit szervezeteknek a rendszeres biztonsági mentésekkel és helyreállítással, hogy megvédjék a szervezetet egy adatvesztéses katasztrófa ellen.

 

Tovább a Cybersecurity képzésre!