Majdnem minden online tevékenységünk kulcsa egy jelszó, amiből valószínűleg többet is használunk egy nap során. Gyakran kényelmetlennek tűnhet minden alkalommal nehezen feltörhető, bonyolult kifejezéseket találni és ezeket biztonságosan kezelni. Szerencsére több módja is van a jelszavaid biztonságos kezelésének, ami lehetőséget ad arra, hogy megvédd magad és az adataidat a hacker támadásoktól.

Mutatunk 5 tippet, hogyan védheted meg a jelszavaidat:

 

1. Használj jelszókezelőt!

 

A jelszókezelők és “jelszó széfek” kiváló módok jelszavaid tárolására. Nemcsak biztonságosan mentik el a jelszavakat, hanem arra is lehetőséget adnak, hogy biztonsági másolatot készíts és szinkronizáld a különböző eszközeiddel. Néhány példa az ilyen jelszókezelőkre: 

2. Ne hasznosíts újra jelszavakat!

 

 

Használj különböző jelszavakat a különböző fiókjaidhoz. Így, ha az egyik fiókodat fel is törik, legalább a többit biztonságban tudhatod.

 

3. Különösen vigyázz a “mester jelszavadra”!

 

A mester jelszavad az egyetlen, amivel fel tudod oldani a kezelőt, amely a jelszavaidat védi. Jegyezd meg és ügyelj arra, hogy ez a jelszó egyedi és erős legyen, ne használd más fiókban! 

Az egyedi jelszó mellett használhatsz egyedi email címet is a jelszókezelőhöz. Ez egy plusz réteg védelmet ad, ha valaki megpróbálna bejutni a fiókodba. 

Amennyiben kíváncsi vagy a cikk folytatására, azt ide kattintva tudja végigolvasni a Hive Mind oldalán.