Adathalász üzenetek, spam, levélszemét és sok más elnevezés. Mindannyian kaptunk már ilyen üzeneteket. A nigériai herceg hírhedt üzeneteitől kezdve a célzott adathalászat legkifinomultabb típusaiig. A rossz hír az, hogy ezek még egy ideig velünk maradnak. Mit tehetünk ellenük?

Az adathalász üzenetek tulajdonképpen a pszichológiai manipuláció eszközei, melyek gyakran digitális csatornákon keresztül működnek (mint például az emailüzenetek), azonban akár SMS-ben, privát csevegésben és hasonlókon keresztül is. A Phislab jelentése szerint az adathalász üzenetek száma 2019-ben 40%-kal nőtt meg az előző évihez képest, amiből 21% 2019 második felében történt.

Az ilyesfajta támadások növekvő számán túl fontos észrevennünk, hogy egyre kifinomultabbak és egyre precízebben célzottabbak lettek. Az elmúlt években mind több kis- és középvállalkozás vált az ilyen kibertámadások célpontjává. A közeljövőben ez a tendencia nagy valószínűséggel folytatódik. De mit tehetnek a végfelhasználók azért, hogy időben megvédjék magukat? Álljon itt néhány gyorsan elvégezhető lépés, melyekkel bárki megkezdheti az előkészületeket, minimális anyagi befektetéssel.

Amennyiben kíváncsi a cikk folytatására, azt ide kattintva tudja végigolvasni a Hive Mind oldalán.