Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A virtuális magánhálózatok, más néven VPN-ek jól ismertek olvasóink körében, hiszen hasznos eszközök, ha bizonyos streaming platformok földrajzi korlátozásainak szabályait kell megkerülni. A szolgáltatás vagy platform kijátszásán és kedvenc sorozataink, filmünk vagy podcastunk elérésén túl mi mást tudunk még róluk? Hasznunkra lehetnek a VPN-ek szakmai vagy privát vonatkozásban is? Valójában miért fontosak számunkra?

Online kommunikációnk során a tényleges közvetítők a virtuális magánhálózatok. Ha a rendelkezésre álló legújabb (és legbiztonságosabb) protokollok szerint titkosított VPN-t használunk, az (bizonyos mértékig) növelheti kiberbiztonságunkat.

Vannak különbségek abban, hogy a különböző VPN-szolgáltatások milyen adattitkosítási technológiákat használnak, de a legfontosabb, hogy olyan VPN-t alkalmazzunk, amely a legújabb technológiáknak és adattitkosítási protokolloknak megfelelő "end-to-end" titkosítással működik.

Amennyiben kíváncsi a cikk folytatására, azt ide kattintva tudja végigolvasni a Hive Mind oldalán.