Mindennapi működtetés
Mindennapi működtetés
Milyen egyéb szabályzatok lehetnek?


5464Kötelező befektetési szabályzatot készítenie, amennyiben a közhasznú szervezet befektetési tevékenységet végez. Ezt a szabályzatot a szervezet legfőbb szerve fogadja el.

Egyéb kötelező szabályzatok az úgynevezett szakmai szabályzatoknak nevezett szabályzatok. Ezek alatt azokat a szakmai-ágazati speciális szabályzatokat értjük, amelyek külön engedélyköteles tevékenységekhez kötődnek. Pl. közoktatási tevékenység ellátása esetén tanterv készítése, vagy nappali szociális ellátás esetén házirend készítése stb. Tehát ezek olyan szabályzatok, amelyek általában működési engedélyek feltétele, s csak azokra a szervezetekre vonatkoznak, amelyek ilyen tevékenységet végeznek, éppen ezért felsorolásuk jelen tájékoztató kereteit messze meghaladják.

frissítve: 2018.06.08.
Hír
A 17KOZ és a 19MKOZ Közlemény elérhető az Adóhivatal honlapján
Hír
Noha a rendszer már több mint 5 éve működik jelenlegi formájában, a CIC-ek eredményességéről, hatékonyságáról kevés a visszajelzés.
Hír
A pozitív élmények, adott esetben a nevetés, a jókedv elősegítik a gyógyulást, ebben ma már a legtöbb szakember egyetért. Az élményterápiás alkalmak ilyen pozitív hatást válta ...
Hír
Meglepetésre nem kettő, hanem négy hónappal tolják ki a korábban érvényben lévő határidőt a banki adategyeztetés elvégzésére, pedig a Bankszövetség is csak szeptember 30-ig ké ...
Címkék