Mindennapi működtetés
Mindennapi működtetés
KSH-szám megkérése hogyan történik?


8667Az új szabályok szerint a szervezet automatikusan kap KSH-számot a bejegyzéskor (a bíróság hivatalból kommunikál a Központi Statisztikai Hivatallal a KSH-szám kiadásáról), ezt külön megkérni már nem kell.

A KSH az adatgyűjtési feladatai során a civil szervezeteknek évente egyszer elektronikusan értesítést küld és az  adatlap most már elektronikusan a KSH oldalán tölthető ki, előzetes regisztráció után. A regisztrációt egyszer kell megtenni, utána az folyamatosan használható, tehát nem kell minden évben külön regisztrálni. A KSH elektronikus felületén az adatlap kitöltése után ellenőrző funkció áll rendelkezésre, így a beküldés előtt automatikus ellenőrzés után hibátlan kérdőív kerül beküldésre. A KSH kérdőíven több működési célú kérdés is szerepel, a kérdőívet az elektronikus felületen beküldés előtt el lehet menteni, így annak kitöltésében többen is részt vehetnek.

Részletes információk a KSH elektronikus adatgyűjtéséről: https://elektra.ksh.hu

frissítve: 2018.06.08.A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
Idén januártól támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezeteknek. A pályázati rendszer keretében 200.000 forint állami támogatásra pályázhatnak.
Hír
Hír
Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil s ...
Hír
Várhatóan 2019. január 16-án kerülnek kiírásra a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak 2019. évre vonatkozó pályázatai.
Hír
A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP) ...
Címkék