Mindennapi működtetés
Mindennapi működtetés
KSH-szám megkérése hogyan történik?


9809Az új szabályok szerint a szervezet automatikusan kap KSH-számot a bejegyzéskor (a bíróság hivatalból kommunikál a Központi Statisztikai Hivatallal a KSH-szám kiadásáról), ezt külön megkérni már nem kell.

A KSH az adatgyűjtési feladatai során a civil szervezeteknek évente egyszer elektronikusan értesítést küld és az  adatlap most már elektronikusan a KSH oldalán tölthető ki, előzetes regisztráció után. A regisztrációt egyszer kell megtenni, utána az folyamatosan használható, tehát nem kell minden évben külön regisztrálni. A KSH elektronikus felületén az adatlap kitöltése után ellenőrző funkció áll rendelkezésre, így a beküldés előtt automatikus ellenőrzés után hibátlan kérdőív kerül beküldésre. A KSH kérdőíven több működési célú kérdés is szerepel, a kérdőívet az elektronikus felületen beküldés előtt el lehet menteni, így annak kitöltésében többen is részt vehetnek.

Részletes információk a KSH elektronikus adatgyűjtéséről: https://elektra.ksh.hu

frissítve: 2018.06.08.A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
A 17KOZ és a 19MKOZ Közlemény elérhető az Adóhivatal honlapján
Hír
Noha a rendszer már több mint 5 éve működik jelenlegi formájában, a CIC-ek eredményességéről, hatékonyságáról kevés a visszajelzés.
Hír
A pozitív élmények, adott esetben a nevetés, a jókedv elősegítik a gyógyulást, ebben ma már a legtöbb szakember egyetért. Az élményterápiás alkalmak ilyen pozitív hatást válta ...
Hír
Meglepetésre nem kettő, hanem négy hónappal tolják ki a korábban érvényben lévő határidőt a banki adategyeztetés elvégzésére, pedig a Bankszövetség is csak szeptember 30-ig ké ...
Címkék