CivilTech
Mindennapi működtetés
Mindennapi működtetés
KSH-szám megkérése hogyan történik?


9142Az új szabályok szerint a szervezet automatikusan kap KSH-számot a bejegyzéskor (a bíróság hivatalból kommunikál a Központi Statisztikai Hivatallal a KSH-szám kiadásáról), ezt külön megkérni már nem kell.

A KSH az adatgyűjtési feladatai során a civil szervezeteknek évente egyszer elektronikusan értesítést küld és az  adatlap most már elektronikusan a KSH oldalán tölthető ki, előzetes regisztráció után. A regisztrációt egyszer kell megtenni, utána az folyamatosan használható, tehát nem kell minden évben külön regisztrálni. A KSH elektronikus felületén az adatlap kitöltése után ellenőrző funkció áll rendelkezésre, így a beküldés előtt automatikus ellenőrzés után hibátlan kérdőív kerül beküldésre. A KSH kérdőíven több működési célú kérdés is szerepel, a kérdőívet az elektronikus felületen beküldés előtt el lehet menteni, így annak kitöltésében többen is részt vehetnek.

Részletes információk a KSH elektronikus adatgyűjtéséről: https://elektra.ksh.hu

frissítve: 2018.06.08.A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
Eddig kevesebb, mint 800 pályázat érkezett be a Nemzeti Együttműködési Alap egyszerűsített támogatásaira, ezért biztatunk minden olyan helyi vagy területi hatókörű egyesületet ...
Hír
Ön is vegyen részt! Ön szerint melyik projekt a leginnovatívabb? Válasszon és szavazzon!
Hír
A civilek napján a Budapesti Civil Információs Centrum nyílt napot tartott és interaktív programokat szervezett a fővárosban.
Hír
Kiket támogathatsz idén a bank nyereségéből?
Hír
A 2019. évi SozialMarie Közönségdíj nyertesei...
Címkék