Bankkártyás adománygyűjtés

Forrásszervezés


Az adománygyűjtés már szerves része civil szervezeted életében a pénzügyi tervezésnek és a kommunikációnak, így eljött a pillanat arra, hogy az időről-időre indított kampányok között is, egész évben folyamatosan gyűjtsön adományokat.

Az adománygyűjtésnek többféle műfaja is van, és a közösségi adománygyűjtés csak egy ezek közül, amihez speciális eszközre van szükség. Amikor viszont az adománygyűjtésben hosszú távon gondolkodsz, akkor más eszközt kell választanod.

A professzionális adománygyűjtés szakértelmet és tapasztalatot kíván, viszont ezt nem kell egyedül, magadnak megszerezned. Kérj felkészült szakértőktől tanácsot az építkezéshez!

Ha rendszeres adománygyűjtésben és adományozói bázis kiépítésében gondolkodsz, akkor szükség van egy olyan eszközre, amely lehetővé teszi a folyamatos adományfogadást számotokra és megkönnyíti a rendszeres adományozást is. Ez azt jelenti, hogy ha valaki nagyon elkötelezett az ügyed iránt, vagy éppen az ügyet képviselő szervezeted iránt, esetleg éppen a te személyed iránt, akkor legyen lehetősége arra, hogy minden hónapban előre beállított összeggel támogasson benneteket.
Ez jó a szervezetednek, hiszen biztos bevételi forrás, amelyre minden hónapban számítani lehet, tartós elköteleződés, és jó az adományozónak is, mert nem kell minden alkalommal manuálisan végrehajtani a pénzügyi műveletet, hanem egyszerűen levonják a számlájáról az előre beállított összeget.
A bankkártyás eszköz továbbá arra is jó, hogy gyorsan lehessen pénzt kérni egy-egy akut helyzetben. Azonnal szükség van pár tízezer forintra? Kampányt indítani nincs idő, és nem is kell annyi pénz. Most az is elég, ha 10 biztos támogatóhoz el tudod juttatni a kérésedet, alul egy gombbal, amin keresztül azonnal támogatni tud. Gyorsan, egyszerűen.

Van olyan kampánytípus, a peer-to-peer, vagy másnéven a követes adománygyűjtés, amikor szintén jól jön, ha azonnali fizetési lehetőséget biztosítasz a támogatóknak a későbbi utalás helyett, ezzel megkönnyítve a dolgukat és csökkentve a lemorzsolódás esélyét.

A kérdés már csak az, hogy melyik az az online eszköz, ami egyszerű, felhasználóbarát, ismerős felület az adományozóknak, biztonságos pénzügyi és adatvédelmi szempontból? És persze olcsó is.

Egy civil szervezet számára több lehetőség is van, hogy online fizetőfelületet biztosítson a folyamatos adománygyűjtő tevékenységéhez, azonban bizonyos szempontokat érdemes figyelembe venni az eszköz kiválasztásánál. Természetesen minden adománygyűjtésnek, és adománygyűjtő eszköznek van költsége. Hiszen a felületet üzemeltetni kell, karban kell tartani, a fellépő hibákat korrigálni kell, és általában egy egész csapat működik majdnem láthatatlanul, hogy minden gördülékenyen menjen. Ezekkel a költségekkel kalkulálni kell, méghozzá abból a szempontból is, hogy ha hiba csúszik egy adományozói folyamatba, akkor a kellemetlenség miatt az adományozó talán örökre elpártol tőlünk.

Fontos tehát a biztonság, és a megbízhatóság is. Amikor valaki az online fizetést választja (legyen az vásárlás, vagy adományozás) megnyugtató, ha ismerős fizetőfelületen találja magát, ahol a bankkártyaadataikat kell megadni. Ha gyanús, ismeretlen, vagy esetleg csupán angol nyelvű a felület, könnyen lehet, hogy az utolsó pillanatban fordul vissza adományozónk.

Az eszközök bekötésének költségei között lehetnek ugyan különbségek, viszont az igazi költség jellemzően a pénzforgalom utáni jutalék, vagyis az átutalás költségében jelentkezik. Ha kifejezetten magyarországi civil szervezetek számára kifejlesztett online adománygyűjtő eszközt keresel, amely mindezeket a szempontokat figyelembe veszi, akkor próbáld ki a NIOK bankkártyás adománygyűjtés szolgáltatását.

Bankkártyás adományozási szolgáltatásunkkal az adományozóknak egy egyszerű és gyors lehetőséget kínálhat szervezeted a támogatásra. A kiépített banki fizetési rendszernek köszönhetően egyszeri és havi rendszeres adományozás is választható. A támogatókról érkező adatokból a szervezeted adatbázist építhet. A bankkártyás szolgáltatás egyszerűen kombinálható időszakos online adománygyűjtő kampányokkal is.

frissítve: 2018.06.08.Címkék: adománygyűjtés, Peer-to-peer adománygyűjtés