Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az a személy, aki felelős a lehetséges források meghatározásáért és felkutatásáért, illetve annak eldöntéséért, hogy mikor és hogyan kérjünk, hogy ezek a források eljussanak a szervezetünkhöz. Ő irányítja az adománygyűjtők munkáját, ha személyes adománygyűjtési formákat is használunk. Ő felelős azért is, hogy az adományozók visszajelzést kapjanak róla, hogy megérkeztek a források, érezzék hálánkat, és ami talán még fontosabb, hogy lássák, az adományukat megfelelően használtuk fel, így valódi változáshoz járultak hozzá. Tudván, hogy az adományuknak valódi jelentősége van, hosszú távú kapcsolat alakul ki a szervezet és az adományozó között.

A forrásteremtés különféle területekre irányulhat, például:

és ezekhez kapcsolódóan speciális tudásra, eszközökre van szükség, mint például:

A sikeres és szabályos forrásteremtés nulladik lépése, hogy a forrásszervező legyen tisztában nem csak a hatályos törvényekkel és szabályozásokkal, az adománygyűjtés adatkezelési vonatkozásaival, hanem a szervezet saját belső szabályaival is: ez határozza meg, hogy kiktől kérhet adományt egyáltalán.