Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az a személy, aki felelős a lehetséges források meghatározásáért és felkutatásáért, illetve annak eldöntéséért, hogy mikor és hogyan kérjünk, hogy ezek a források eljussanak a szervezetünkhöz. Ő irányítja az adománygyűjtők munkáját, ha személyes adománygyűjtési formákat is használunk. Ő felelős azért is, hogy az adományozók visszajelzést kapjanak róla, hogy megérkeztek a források, érezzék hálánkat, és ami talán még fontosabb, lássák, az adományukat megfelelően használtuk fel, így valódi változáshoz járultak hozzá. Tudván, hogy az adományuknak valódi jelentősége van, hosszú távú kapcsolat alakul ki a szervezet és az adományozó között.

A forrásteremtés különféle területekre irányulhat, például:

és ezekhez kapcsolódóan speciális tudásra, eszközökre van szükség, mint például:

A sikeres és szabályos forrásteremtés nulladik lépése, hogy a forrásszervező legyen tisztában nem csak a hatályos törvényekkel és szabályozásokkal, az adománygyűjtés adatkezelési vonatkozásaival, hanem a szervezet saját belső szabályaival is: ez határozza meg, hogy kiktől kérhet adományt egyáltalán.

 

További cikkek az adománygyűjtés tervezéséről és módszereiről a forrásszervezés útmutatóban, és a hozzá kapcsolt kérdések között találhatóak.