CivilTech
Forrásszervezés
Forrásszervezés
Major donor


356Sok idő és energia befektetést kívánó, egyben kiemelkedő eredménnyel kecsegtető adománygyűjtő műfaj, amelynek lényege, hogy szemben a nagyobb tömegtől kisebb összegeket célzó módszerekkel (pl. közösségi adománygyűjtés) vagyonosabb magánszemélyektől kértek nagyobb összegeket.

A támogatás szintje szervezetről szervezetre változik, Magyarországon sok olyan kisebb szervezet van, ahol már éves szinten 100 000 Ft-os adománnyal támogatójuk major donornak, azaz fő vagy nagy támogatónak számít. A legtöbb szervezet esetében azonban félmillió (esetleg 1 millió forinttól) felfelé neveznek valakit nagy adományozónak.

Különféle módszerekkel lehet nagy támogatókat célozni, és adhatnak akár havi rendszerességgel is, de tipikusan évente egy alkalommal utalnak nagyobb összeget. Minél személyesebb módszereket használtok annál nagyobb a siker lehetősége, gondoljatok személyes találkozásokra, zártkörű exkluzív eseményekre, szervezet rendezvényeire VIP jellegű meghívókra.

Itthon sajnos most nincs magánszemélyek részére adókedvezmény és még gyermekcipőben jár az adományozói kultúra fejlődése is, így nem tudott divattá válni ez a lakossági felelősségvállalási forma, míg pl. az Egyesült Államokban dívatos, erősen ösztönző hatású, hogy “adományozással csökkentem az adómat”.

A major donorok eléréséhez és meggyőzéséhez olyan emberre van szükségetek, aki nagyon jól kommunikál, empatikus, nem okoz neki gondot az a közeg, ahol a vagyonosabb emberek fellelhetőek, és meggyőzően tudja előadni az ügyeteket.

frissítve: 2018.06.08.
Hír
Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon ...
Hír
Az eredmények a NEA honlapján érhetőek el
Hír
Nem sikerült megállapodni a Norvég Alapról.
Hír
A Facebook májusban szigorú átláthatósági szabályokat vezetett be a politikai hirdetésekre vonatkozólag, melyek azonban akár visszaélésekre is lehetőséget adhatnak.
Hír
Több mint 400 millió eurót (127,7 milliárd forint) gyűjtött össze a párizsi Notre-Dame helyreállításához a francia kulturális minisztérium által a magánemberek és vállalatok a ...
Címkék