Forrásszervezés
Forrásszervezés
Telefonos adománygyűjtés


5859A telefonos adománygyűjtés egy gyors, és a mai világban rendkívül kézenfekvő módszer, hiszen az emberek többségének szinte egész nap a kezében van a telefonja.

Rendszerint kétféleképpen támogatható egy szervezet telefonon keresztül: hívással és szöveges üzenettel, azaz SMS-sel.

A Magyarországon elérhető változatok a Telekom által biztosított négyjegyű számok, amelyeket katasztrófa helyzetekben használnak adománygyűjtésre, néhányat a Karitatív Tanács tagjai kaptak meg, illetve további néhány nagyobb nonprofit szervezet. Ezen túl pedig létezik még egy szélesebb kör számára elérhető szolgáltatás, amelyben a 13600-as vonal egy kétjegyű mellékére lehet pályázni. Ezt a NIOK Alapítvány biztosítja.

A telefonos adománygyűjtés alapösszege Magyarországon rendszerint 250 vagy 500 Ft hívásonként és SMS-enként, így ez a módszer akkor hatékony, ha egy szervezet nagyobb tömegeket tud elérni, akik kisebb összegekkel támogatják tevékenységüket. Jól használható az adományvonal televíziós és rádiós szereplések alkalmával vagy pl. futóversenyek, koncertek során.

Az ilyen típusú adománygyűjtésnek nagy előnye, hogy manapság már szinte mindenki folyamatosan használja a telefonját, így jártában-keltében is tud adományozni, amint szembetalálkozik a kampányotokkal. A hívással, sms küldéssel támogatók adatai azonban nem jutnak el szervezetedhez, így közvetlenül nem tudod felvenni velük a kapcsolatot, és megköszönni adományukat.

A telefonos adománygyűjtés azon közhasznú szervezetek számára izgalmas lehetőség, akik havi szinten meg tudnak szólítani 100-150 adományozót, vagy évente egy-két alkalommal tudnak kampányolni intenzíven egy adott cél érdekében, és ezzel éves szinten legalább 1000-1200 embert adományozásra késztetnek. Tehát kifejezetten tapasztalt, nagy támogatói bázissal, vagy kiemelkedő kommunikációs lehetőségekkel bíró szervezeteknek ajánljuk.

Ha telefonos adománygyűjtő kampányba kezdenél, de bizonytalan vagy, hogyan is kezdj bele, kérj segítséget szakértőktől és tájékozódj a jogszabályi háttérről is!

Telefonos adományozási szolgáltatásunkkal állandó és kampányszerű adománygyűjtésre is lehetősége van a szervezetednek. Egyszerű, könnyen használható eszköz minden potenciális adományozó számára. A négy legnagyobb szolgáltató hálózatáról elérhető, így egyetlen SMS-sel vagy telefonhívással szinte bárki szervezeted támogatója lehet. A klasszikus médiában és online felületeken is jól kommunikálhatod.

frissítve: 2018.06.08.
Hír
Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon ...
Hír
Tegnap rendezték meg a Civil Díj 2019 Gálát, kiderült, kik az idei év legsikeresebb és legjobb szervezetei.
Hír
Az eredmények a NEA honlapján érhetőek el
Hír
Több mint 400 millió eurót (127,7 milliárd forint) gyűjtött össze a párizsi Notre-Dame helyreállításához a francia kulturális minisztérium által a magánemberek és vállalatok a ...
Hír
Te emlékszel, hogy melyik társadalmi szervezetet támogattad a MagNet Bank tavalyi #KözösségiAdományozásiProgramjában?
Címkék