Ennek feltétele az, hogy a kérelmező az elektronikus úton beadott kérelméhez a jogszabályban meghatározott mintaokirat alapján készült létesítő okiratot csatoljon, és a nyilvántartásba vételi kérelemhez csatolt nyomtatványon ezt a körülményt feltüntesse. Ebben az eljárásban a bíróság nem küld hiánypótló végzést, amennyiben a kérelemnek bármilyen hiányossága van, a bíróság a kérelmet elutasítja.

Az eljárásban mind a bejegyzési kérelmet, mind annak mellékleteit az ÁNYK szoftverben kell kitölteni. A mellékletek akkor válnak kitölthetővé, ha a kérelmező a nyomtatványban jelöli, hogy egyszerűsített eljárásban kívánja a kérelmet benyújtani. A kérelem így kitöltött mellékleteit ki kell nyomtatni (magát a kérelmet nem szükséges), alá kell írni, be kell szkennelni és elektronikus csatolmányként a kérelemhez csatolni, majd a teljes anyagot így kell beküldeni elektronikus formában.

Támogasd a nonprofit.hu-t!

Ha fontos neked, hogy minél több friss, releváns és nélkülözhetetlen tartalom eljusson a civil szervezetekhez, járulj hozzá a nonprofit.hu működéséhez.